Fed oroas över negativa scenarion

Federal Reserve väntar sig att coronaviruset kommer tynga den amerikanska ekonomin, samt utgör risker för det finansiella systemet. Det rapporterar CNBC.
Fed oroas över negativa scenarion - jerome-powell-federal-reserve-700_binary_6949018.jpg
Vid ett möte i slutet av juli valde man att hålla räntan oförändrad nära noll. Under detta möte uttryckte man oro runt de ekonomiska utsikterna. Det framgår även av protokollet att Fed-ledamöterna var överens om att det behövs mer finanspolitik från den amerikanska kongressen.

Även om centralbankschefen Powell och andra Fed-chefer har uttryckt att banker och relaterade institutioner är i generellt bra skick så är man oroade att mer negativa scenarion kan inträffa om viruset fortsätter spridas.

Även USA:s skuld utgör ett orosmoln. Den federala skulden lyder nu 26,6 biljoner dollar, en ökning om tre biljoner dollar sedan inledningen av pandemin.

Den amerikanska aktiemarknaden backade något under gårdagen efter att protokollet publicerats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.