Flera höjda riktkurser för Kindred efter omvända vinstvarningen

Flera analyshus och banker har höjt sina riktkurser för bettingaktien Kindred efter att bolaget under gårdagen lämnat en omvänd vinstvarning.
Analyshuset Kepler Cheuvreux stärker ebitda-prognosen för Kindred betydligt för 2021-2022 med cirka 30%, resulterande i att riktkursen nu lyder 120 kronor (92) med upprepad köprekommendation från dem.

De preliminära siffrorna för det fjärde kvartalet kom in klart högre än vad Kepler Cheuvreux räknat med, vilket delvis beror på en stark sportboksmarginal på 10%.

Den underliggande aktiviteten ser betydligt starkare ut, vilket anses överskugga det faktum att kasinotillväxten väntas dämpas under detta år till följd av att coronarelaterade restriktioner sannolikt kommer att minska i omfattning.

ABG Sundal Collier sticker ut med en ny riktkurs om 130 kronor (100), vilket enligt Bloomberg är högst bland de firmor som täcker bolaget.

SEB och Nordea har även höjt sina riktkurser för bettingjätten till 115 kronor, från tidigare 99 respektive 105 kronor.

Även om aktien har utvecklats väldigt positivt den senaste tiden har Kindred fortsatt endast köprekommendationer på sig från analytikerna, enligt Bloombergs databas.

Aktien handlas idag upp 1,3% till 104,25 kronor.