Flexqube rasar 25% på besked om nyemission

Styrelsen för vagn- och robotteknikbolaget Flexqube har beslutat om företrädesemission på 75 miljoner kronor. Aktien faller 25% på beskedet.
Flexqube rasar 25% på besked om nyemission - Flexqube AMR
Foto: Flexqube

Dessutom undersöker bolaget möjligheterna till att genomföra riktad nyemission på 25 miljoner.

Nettolikviden ska användas för lansering samt fortsatt produktutveckling av Flexqubes AMR-system och öka rörelsekapitalet, uppger bolaget.

För varje aktie erhålls en teckningsrätt. Nio teckningsrätter ger rätt att teckna fem nya aktier till kursen 16,30 kronor per aktie. Sista handelsdag i aktien inklusive teckningsrätter är den 7 september.

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser om totalt cirka 29,4 miljoner motsvarande cirka 39,4 procent av företrädesemissionen, från ett flertal av bolagets större aktieägare. Bolaget har vidare erhållit garantiåtaganden uppgående till totalt cirka 45,2 miljoner, motsvarande cirka 60,6% av företrädesemissionen.

I anslutning till företrädesemissionen undersöker bolaget förutsättningarna för att genomföra den riktade emissionen om cirka 25 miljoner med syftet att nå investerare med ett intresse av att investera i bolaget genom en riktad emission och därmed tillföra bolaget dessa nya institutionella och/eller strategiska ägare

Extra bolagsstämma kommer att hållas den 30 augusti.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets