Flygkrasch i Frankrike

Ett flygplan av modellen Airbus A320 tillhörande Germanwings, ett lågprisbolag som ägs av Lufthansa, har kraschat i södra Frankrike, rapporterar den franska tidningen La Provence. Alla 150 ombord befaras vara döda.

Flygkraschen ska enligt den franska polisen ha skett i Dignes-regionen, omkring 15 mil nordöst om Marseille.

Enligt Reuters ska planet ha varit på väg mellan Barcelona och Düsseldorf. Airbus A320 är medeldistansplan med en total passagerarkapacitet på omkring 200 personer. Det aktuella planet var av modellen A320-211, byggdes 1990 och levererades till Lufthansa 5 februari 1991.

148 personer, varav 142 passagerare, ska ha varit ombord på det aktuella planet, enligt den franska flygmyndigheten Direction générale de l’aviation civile, DGAC. Den uppgiften har senare korrigerats till 150 personer, varav 144 passagerare, vilket även stämmer med det som Germanwings uppgav på sin presskonferens.

Alla ombord befaras vara döda, uppger den franska premiärministern Manuel Valls, enligt Dow Jones Newswires.

Vrakdelar från flygplanet ska ha hittats i närheten av en by, uppger det franska inrikesdepartementet till nyhetsbyrån AFP.

Airbus och Lufthansa faller i spåren av nyheterna.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.