”Förstår inte kursrusningen”

Modern Ekonomi upprepar att man inte känner till info som motiverar kursrusning.
Börsen
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Styrelsen för Modern Ekonomi upprepar nu i ett pressmeddelande att man inte känner till någon information som motiverar kursrörelserna. Aktien handelsstoppades under förmiddagen efter en enorm kursrusning.

 

Vid handelsstoppet var senast betalt 202 kronor, vilket innebär en uppgång med 296 procent för dagen. Handeln under morgonen har varit mycket volatil med högsta betalt på 358 kronor och lägsta betalt på 57 kronor. Det har även skett ett stort antal volatilitetsstopp i aktien.

Bolaget var igår ute och kommenterade att det inte finns någon information som motiverar kursrörelserna, men trots det fortsätter den spekulativa handeln.

 

Modern Ekonomi står inför en kommande avnotering av aktien efter att Ecit Holding i oktober 2020 lade ett uppköpsbud. De fick inte in nödvändiga 90 procent för att få igenom tvångsinlösen, men styrelsen meddelade i juni att man avser att avsöka om avnotering från Nasdaq First North framöver.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.