Förvärvsaktiviteten på sjuårshögsta

Under årets sex första månader hamnade det samlade värdet på globala förvärv och fusioner på 1750 miljarder dollar. Detta är den högsta siffran sedan 2007 och en uppgång med 75 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

Det skriver Financial Times som menar att uppgången för det samlade värdet på globala förvärv och fusioner (M&A) signalerar en tro i såväl Asien som Europa och USA på att tillväxt kan lättare kan köpas än byggas samtidigt som den tidigare riskaversionen och organiska expansionen alltmer skjuts år sidan.

– Den volatila värld vi befinner oss i är det nya normala – det kommer alltid att finnas ett Irak eller en svajande statsskuld någonstans, säger Peter Tague, chef för Global M&A vid Citi.

I Europa uppgick det samlade värdet på förvärven och fusionerna till 509 miljarder dollar. Det är mer än det dubbla jämfört med motsvarande period 2013. I USA hamnade det samlade värdet på 748,5 miljarder dollar och i Asien och Stillahavsområdet på 327,8 miljarder dollar.

Återhämtningen har skett i de flesta sektorer, och då särskilt i vårdsektorn. Hårdare reglering har dock undertryckt aptiten i finanssektorn.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.