Gamestop föll efter kvartalsrapporten trots tillväxt

Spelåterförsäljaren Gamestop redovisar en omsättning och ett resultat som var högre än väntat under första kvartalet i sitt räkenskapsår. Aktien faller dock till följd av en aviserad nyemission ihop med utebliven guidning för helåret, enligt CNBC.
Gamestop
Foto : Jeff Roberson/TT
Omsättningen steg 25,5% till 1,28 miljarder dollar (1,02) i kvartalsperioden fram till maj. Utfallet kan jämföras med Refinitivs analytikerkonsensus som låg på 1,16.

Justerat resultat per aktie blev -0,45 dollar (-2,44), vilket är bättre än analytikerkonsensus som låg på -0,84.

I samband med rapporten meddelar bolaget att Matt Furlong blir ny vd och Mike Recupero blir finanschef. Båda kommer från Amazon där de haft olika seniora roller.

Bolaget aviserar en avsikt om att göra en nyemission på upp till 5 miljoner aktier. Pengarna ska gå till generella företagsändamål, tillväxtinvesteringar och balansräkningen.

Gamestop avstår från att ge någon guidning för helåret, men tillägger att försäljningstillväxten reflekterar ett momentum i verksamheten.

Aktien föll över 5% i den amerikanska efterhandeln.

Gamestop, BUSD Q1-2021/2022 Konsensus Förändring mot konsensus Q1-2020/2021 Förändring
Nettoomsättning 1,28 1,16 10,3% 1,02 25,5%
Resultat per aktie, justerat, USD -0,45 -0,84 -2,44

Konsensusdata från Refinitiv

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets