Gardell: Ericsson måste förbättra kommunikationen 

Cevian Capitals VD Christer Gardell vill att Ericsson, som levererat en bättre än väntad Q4-rapport på tisdagen, förbättrar sin kommunikation för att slippa mer onödiga kursnedgångar. Det uppger Gardell i ett mejl till Bloomberg News.
Christer Gardell
Christer Gardell. Foto: Tobias Ohls
Han sade också att bolaget fortsätter att vara undervärderat och föreslår en rad åtgärder för hur man ska få bukt med detta. Bland annat inkluderar detta att stoppa förlusterna inom enheten Digital Services och överväga en potentiell avyttring eller avknoppning av enheten Managed Services. Gardell kom också in på 5G.

”Marknaden underskattar tydligen Ericssons ledande marknadsposition inom den växande 5G-marknaden och har inte ännu inte fullt ut förstått potentialen i Enterprise”, sade Gardell.

Cevian är en av de tre största ägarna i Ericsson, som stiger flera procent på sin rapport på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.