Getinge-konkurrent över förväntan

Amerikanska medicinteknikbolaget Medtronic, en av Getinges konkurrenter, rapporterar en högre vinst än väntat för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Medtronic redovisar ett resultat exklusive extraordinära poster på 1,16 dollar per aktie (1,18) för det fjärde kvartalet, februari-april, i det brutna räkenskapsåret 2014/2015.

Analytikerna hade räknat med en vinst på 1,11 dollar, enligt Zacks Estimates.

Den rapporterade nettovinsten per aktie var -0,01 dollar avrundat (0,44).

Försäljningen uppgick till 7,30 miljarder dollar (7,26*). Marknaden hade räknat med 7,12 miljarder dollar.

För det brutna räkenskapsåret 2015/2016 spår medicinteknikbolaget dels en “underliggande operationell” försäljningstillväxt i kontant valuta om +4 till +6 procent och dels en kassaflödesmässig vinst per aktie om 4,30-4,60 dollar per aktie.

Inför dagens rapport låg analytikernas snittförväntningar på en justerad vinst om 4,44 dollar per aktie för 2015/2016, enligt Zacks.

* Fjolårskvartal justerat för Coviden-förvärvet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.