GHP bommar analytikernas förväntningar

Sjukvårdsbolaget GHP Specialty Care redovisar en rapport för andra kvartalet som är bättre än i fjol men i underkant med analytikernas förväntningar.
GHP bommar analytikernas förväntningar - Formell_GHP_160209_MG_4034 _Daniel
Daniel Öhman Foto: GHP

Omsättningen steg 19,5 % till 378,9 miljoner kronor (317,0). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 391. Organiska tillväxten var 26,4 % (-8,2).

Ebitda-resultat blev 48,9 miljoner kronor (45,2), med en ebitda-marginal på 12,9 % (14,3).

Rörelseresultatet blev 22,2 miljoner kronor (20,5), väntat rörelseresultat var 26. Rörelsemarginalen var 5,9 % (6,5).

Resultatet efter skatt blev 15,1 miljoner kronor (11,5), analytikerkonsensus 17.

Resultat per aktie hamnade på 0,19 kronor (0,13).

”I takt med att vaccinationsgraden ökar ser vi också att våra kliniker börjar återgå till ett mer normalt läge. Det är viktigt eftersom vi vet att behovet av sjukvård kommer vara stort när vårdskulden från pandemin ska hanteras. En återgång till ett mer normalt läge är också viktigt för att våra kliniker ska kunna fungera optimalt. I det andra kvartalet påverkades vi fortfarande av att patienter avbokar sina tider och av att vi har haft högre sjukfrånvaro hos vår personal. Det är tillfälliga utmaningar som vi räknar med att slippa efter sommaren”, säger vd Daniel Öhman i rapporten.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco