Goldman Sachs spår lägre aluminiumpriser

Enligt investmentbanken Goldman Sachs lär priset på aluminium falla än lägre för att tvinga fram produktionsnedskärningar utanför Kina. Det skriver dn.no och hänvisar till Bloomberg.

Goldman Sachs spår att genomsnittspriset på aluminium med leverans om tre månader under året faller till 1 800 dollar per ton på London Metal Exchange (LME). Priset ligger nu på runt 1 980 dollar per ton i Europa och runt 2 120 dollar i USA, skriver dn.no.

”Vi tror att priserna förblir låga och faller ytterligare under 2015, vilket tvingar fram ytterligare nedläggningar utanför Kina för att marknaden ska komma i balans”, skriver Goldman Sachs, enligt dn.no.

Så sent som i december i fjol sålde Goldman Sachs sin metallagerverksamhet Metro International Trade Services till brittiska Reuben Brothers. Bara en månad innan försäljningen anklagade amerikanska myndigheter Goldman Sachs för att förvara stora mängder metall vilket drog upp aluminiumpriset.

Stora aluminiumkunder som Coca-Cola, MillerCoors och Novelis har också klagat på att hyrorna för förvaring och väntetiderna på aluminium ökade dramatiskt under Goldman Sachs ägarskap i Metro International Trade Services.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.