Goldman Sachs VD oroad över senaste tidens marknadseufori inom IPO:er

Den senaste tiden tidens marknadseufori där småsparare köpt in sig i börsnoteringar som Doordash och Airbnb, och där kurserna sedan skjutit i höjden, är oroväckande enligt Goldman Sachs VD och styrelseordförande David Solomon. Det säger han i en intervju med CNBC.
Goldman Sachs VD oroad över senaste tidens marknadseufori inom IPO:er - david-solomon-goldman-sachs-900
Goldman Sachs VD David Solomon. Foto: Patrick Semansky/TT
“Jag tror inte det är hälsosamt på längre sikt. Jag tror att det kommer att ombalanseras över tid”, menar Solomon om fenomenet från småspararna.

Goldman Sachs har varit underwriters och rådgivare vid de två omnämnda börsnoteringarna, och investmentbanken har fått kritik från bland annat Jim Cramer som menar att de måste börja beakta en ny sorts yngre investerare vid prissättningen av aktierna.

När orderböckerna för Doordash stängdes på noteringsdagen noterades en uppgång om mer än 85%. För Airbnb gick aktien upp mer än 112%. Detta trots att båda justerade upp sina prisintervall flera gånger.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.