Guldpriset passerar 1 800 dollar inför släpp av Fed-protokoll

Guldpriset handlas till över 1 800 dollar per uns i väntan på protokollet från amerikanska centralbanken, Federal Reserve. Det rapporterar Bloomberg News.
Guldpriset passerar 1 800 dollar inför släpp av Fed-protokoll - guld-700_binary_6947103.jpg
Protokollet, som släpps senare under onsdagen, ger en insyn i hur Fed-ledamöterna resonerat kring det senaste räntebeslutet samt hur de ser på den övergripande penningpolitiken.

Inflationen är av stort intresse. Om priserna fortsätter att stiga kan detta tvinga Fed att tidigare höja räntorna. Samtidigt innebär högre priser en positiv utveckling för guldet som anses vara en bra hävstång mot inflationen. Dock kan högre räntor leda till en dyrare dollar, vilket blir av motsatt effekt för guldet eftersom den blir dyrare för utländska köpare att köpa in, detta eftersom handeln sker i dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco