Guldpriset sjunker efter Fed-kommentarer

Priset på guld fortsätter nedåt.

Oljepriset backade något på torsdagen, efter att stigit på onsdagen till följd av lägre än förväntade lager av amerikansk råolja.

På torsdagsmorgonen hade Nordsjöoljan Brent backat 0,4 procent till 65:40 dollar per fat. WTI-oljan tappade samtidigt 0,4 procent till drygt 59 dollar per fat.

Priset på guld fortsatte ned då investerare inväntade mötet mellan USA:s president Donald Trump och hans kinesiska kollega Xi Jinping på G20-mötet i Japan senare i veckan. Federal Reserves mer dystra uttalanden tidigare i veckan om dämpande förväntningar på en eventuellt kommande räntesänkning bidrog också till prisnedgången för guldet.

Bland basmetallerna noterade nickel en mindre uppgång efter en utbudsoro i London. Lagret av nickel föll 2 procent, den största nedgången i procent sedan 2008. Bland övriga basmetaller var utvecklingen spridd, med mindre nedgångar för zink, aluminium och bly medan tenn och koppar steg något.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.