Guldpriset vänder ned

Oljepriserna återhämtade sig något på tisdagsmorgonen efter fallet dagen före. Priset på guld, som ofta ses som en säker hamn i oroliga tider och på måndagen steg till de högsta nivåerna sedan 2012, vände nedåt.

Enligt banken ANZ har oljepriset på tisdagen fått visst stöd från att kinesiska oljeraffinaderier har återupptagit produktion, skriver TDN Direkt.

Oron för hur en snabb spridning av coronaviruset kommer att påverka den globala tillväxten och efterfrågan på olja ligger kvar. Vitol Group, som är världens största oberoende oljemäklare enligt Bloomberg News, bedömer att coronaviruset för närvarande minskar efterfrågan på olja från Kina med cirka 4 miljoner om dagen eller cirka 4 procent av den globala konsumtionen.

Opec har inte fattat något beslut om att utöka eller ändra sitt avtal kring produktionsminskningar, sade Saudiarabiens energiminister Abdulaziz bin Salman till reportrar, enligt Bloomberg. Opec+, som består av Opec-länderna och bland annat storproducenten Ryssland, träffas i Wien nästa vecka.

Även basmetallerna noterades på pluss på tisdagsmorgonen efter att ha backat på sistone.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här