H&M-konkurrent under förväntan

Den japanska H&M-konkurrenten Fast Retailing, som bland annat driver klädkedjan Uniqlo, redovisar en rörelsevinst för sitt fjärde kvartal under förväntan.

Samtidigt levererade bolaget en resultatprognos för innevarande räkenskapsår som inte heller nådde upp till förhandstipsen.

Fast Retailings rörelseresultat i det fjärde kvartalet (juni-augusti) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 blev 9,95 miljarder yen. Analytikerna hade väntat sig 11,33 miljarder, enligt Bloomberg News.

Kvartalets försäljning uppgick till 468 miljarder yen, mot väntade 469 miljarder.

För innevarande räkenskapsår, som sträcker sig till och med augusti 2020, spår Fast Retailing ett rörelseresultat på 275 miljarder yen. Här låg förväntningarna inför rapporten på 298 miljarder. Försäljning för helåret spås bli 2.400 miljarder yen, mot väntat 2.480 miljarder.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.