Hagströmer miljonköper i Avanza

Avanzas styrelseordförande Sven Hagströmer köpte under tisdagen 30.000 aktier i nätbanken via Biovestor. Köpet var värt knappt 2,3 miljoner kronor.

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.

Sven Hagströmer äger 15,4 miljoner aktier i Avanaza, motsvarande 10,2 procent av kapital och röster. Han är dessutom huvudägare i Creades som är näst största ägare i nätbanken, också med drygt 10 procent av aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställningar.

Avanza-aktien föll 6 procent på tisdagen efter att ha redovisat ett rörelseresultat på 100 miljoner kronor för det första kvartalet. Det var något lägre än Bloombergs snittestimat på 107 miljoner kronor. De totala intäkterna på 268 miljoner kronor var 4 procent under förväntan.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.