Haldex-uppköp hotas av konkurrensmyndigheter

Gårdagens budgivare på verkstadsbolaget Haldex, Knorr-Bremse, kan få problem med att få igenom affären för amerikanska konkurrensmyndigheter, då bolaget kan få en för hög marknadsandel inom trumbromsar till kommersiella fordon i Nordamerika. Det skriver Dagens industri i tisdagens utgåva.

En Haldex-analytiker som Di talat med utesluter inte att amerikanska konkurrensmyndigheter ställer sig avvisade mot ett samgående. Men samtidigt lyfter analytikern fram ett argument som talar för att amerikanerna inte ser så allvarligt på den höga marknadsandelen.

”Jag tror att konkurrensmyndigheter tillåter ganska höga andelar på trumbromsar i Nordamerika därför att det är en teknologi som kommer att få ge vika för skivbromsar”, uppger analytiker till tidningen.

LÄS MER:

Knorr-Bremse själva lät inte oroade på gårdagens telefonkonferens.

”Vi är mycket optimistiska. Om du tittar på den kommersiella fordonsmarknaden kommer du fort till slutsatsen att vi har kompletterande verksamheter. Haldex är starkt på släp och vi är starkt på lastbilen. Släp och lastbilar har ganska olika produktkrav”, sa koncernchefen Klaus Deller enligt Di.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets