Han går om Alibaba-grundaren som Kinas rikaste man

Alibabas grundare Jack Ma har tappat titeln som Kinas rikaste man till landets "nye energikung" Li Hejun. Det framgår av Huruns 2015 Global Rich List, rapporterar CNBC.

Li Hejun är ordförande för Kinas största privatägda bolag för ren energi, Hanergy Holdings. Hans förmögenhet beräknas till 26 miljarder dollar och tar honom till första platsen i Kina, jämfört med tredje plats i fjol. Ökningen sker tack vare en uppgång i Hanergys dotterbolag Hanergy Thin Film Power Group som klättrade 255 procent på Hongkongbörsen i fjol.

Jack Ma tappade två placeringar till tredje plats med en förmögenhet på 24,5 miljarder dollar. Wang Jianlin, ordförande för konglomeratet Wanda Group, behåller andraplatsen från i fjol med en förmögenhet på 25,0 miljarder dollar.

Globalt behåller Bill Gates titeln som världens rikaste man med en förmögenhet på 85 miljarder dollar. Carlos Slim och Warren Buffett kommer in på andra och tredje plats.

Huruns Global Rich List är en ranking av världens miljardärer. 2015 års lista består av 2.089 miljardärer från 68 länder. Det är en ökning med 222 personer från i fjol. Listan domineras av kineser och amerikaner som står för ungefär hälften av listan.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets