Handelsbanken har Sandvik som gruvutrustningfavorit

Verkstadsbolaget Sandvik pekas ut som favorit inom gruvutrustning av Handelsbankens analysavdelning som höjer riktkursen till 280 kronor från 250. Köprekommendationen upprepas samtidigt.
Sandvik, verkstadssektorn
Analysavdelningen framhåller att investeringscykeln för gruvor endast har inletts trots starka metallpriser, och gruvinvesteringar väntas öka med 23% under 2021. Elektrifieringen av utrustning kan även ge extra stöd på sikt.

Fastän att värderingen på ev/ebit 15,8 gånger 2021e-siffrorna är högre än ett historiskt genomsnitt motiveras detta enligt Handelsbanken av en successivt högre kvalitet hos bolaget.

En avknoppning av SMT och mjukvaruförvärv kan även förlänga en positiv multipelomvärdering.

Även Exane BNP Paribas har idag höjt riktkursen för Sandvik, från 220 till 250 kronor med en fortsatt neutral rekommendation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG