Handelsbanken kör trading case i Volvo med köp

Handelsbanken kör i dag ett trading case i verkstadsbolaget Volvo med köp på 0-3 månaders sikt med stop-loss 153 kronor.
Volvo är en aktie som Handelsbanken gillar på börsen just nu.
”Börsen är i en stark trend och givet att den håller i sig tror vi att Volvo, som är ett cykliskt kvalitetsbolag, kan fortsätta stiga”, skriver de i caset.

”Vi tror på en snabb återhämtning 2021, uppskattar att Volvo har en stark balansräkning med möjlighet till extrautdelning och menar att bolaget förtjänar en högre värdering efter de strukturella förbättringarna som gjorts”, skriver Handelsbanken vidare.

Banken räknar med att lastbilsmarknaden växer fort nästa år.

”Vi förväntar oss att både den europeiska och amerikanska lastbilsmarknaden har ett tufft år i år, men att den växer fort nästa år. Orderingången på tunga lastbilar i Nordamerika uppgick till 19.500 enheter i augusti 2020 (enligt ACT Research). Det innebär en nedgång med 4 procent jämfört med juli, men upp 75 procent från augusti 2019.”

Volvo stiger i dag på en positiv börs med 2,7 procent till 171,75 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco