Här är månadens kursraketer

Maj var en stark månad för flera av börsens bolag. Se listan över de bolag som gick starkast på börsen här.
Här är månadens kursraketer - raket-aktier-700-170309_binary_6831148.jpg

Hansa Medical var det bolag som gick starkast på börsen i maj, upp hela 41,9 procent. Biopharmabolaget fick extra skjuts av att den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA beviljade bolagets ansökan om tillgång till myndighetens utvärderingsprocess för prioriterade läkemedel för läkemedelskandidaten Ides.

Även probiotikabolaget Probi gick starkt under månaden. Till kursuppgången bidrog en stark rapport i början av månaden.

Qliro-aktien fick en skjuts av att vd:n Marcus Lindqvist samt bolagets finanschef och vd:n för dotterbolaget Lekmer tankade aktier samtidigt som SEB höjde sin rekommendation för bolaget till köp. Qliro är mitt i en process där bolaget håller på att stöpas om från e-handlare till ett fintech-bolag fokuserat på betallösningar för e-handeln.

Medicinteknikföretaget C-Rad har gynnats av insynsköp från ett par styrelseledamöter under maj. Telias tidigare vd Lars Nyberg, som svingar ordförandeklubban i C-Rad, ökade sitt innehav med nära 230 000 aktier och kontrollerar nu 7,5 procent av kapitalet och 6,0 procent av rösterna i bolaget.

Starkaste fastighetsbolag blev miljonprogramsfokuserade D. CarnegieHär följdes Affärsvärldens köpråd av att tidigare storägaren Kvalitena sålde resterande innehav till nya storägaren Blackstone. Marknaden förväntar sig nu mer klarhet i vad det sistnämnda amerikanska utköpsbolaget tänker hitta på med sitt nya svenska fastighetsinnehav.

 

TOPP 20
Bolag maj* %
Hansa Medical 41,9
Probi 31,2
Qliro 31,0
Bactiguard 25,3
Biotage 22,8
Sportamore 21,2
C-Rad 20,8
Volati 20,3
HMS Networks 20,0
Lindab 19,6
Cellavision 19,2
Hexatronic 18,7
Agromino 18,7
Rejlers 18,3
D. Carnegie & Co. 18,1
Medivir 17,2
Episurf Medical 16,4
Invisio 15,9
Scandic Hotels 14,3
Fenix Outdoor 14,2
   
Källa: Infront  
* Avser 2017-05-01 – 2017-06-01
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco