Här är Sverige-elitens lyxvillor

Nu kan vi visa dig var Sveriges dyraste hus ligger, vilka som äger dem och hur mycket skattemyndigheten anser att bostäderna är värda.

På listan över de dyraste husen i Sverige ligger 13 av de 20 i Djursholm.

I toppen ligger it-entreprenören Tom Bryant-Meisners och hans fru Pirjos hem med sina 32 miljoner kronor i taxeringsvärde.

Som Affärsvärlden avslöjade tidigare i år är huset till salu. Läs artikeln här!

På samma gata kvalar ytterligare tre hus in på listan. Bland annatAlexander Izosimovsom ligger på plats nummer 9 med sina 21 miljoner i taxeringsvärde.

Här bor ocksåFredrik Lundbergpå 1 592 kvadratmeter och före detta ABBA-medlemmenBjörn Ulvaeus.

Musiklegendens hus är dock 10 miljoner billigare sett till taxeringsvärdet.

Klicka på bilden nedan för att se var alla villorna ligger och vem som bor där.Men Björn Ulvaeus är inte ensam musiker på listan.

Per Gessleär ännu högre upp på plats 5 med sitt hus med 24 miljoner i taxeringsvärde. Och hans hus ligger till skillnad från de flesta andra på listan inte i Djursholm utan i Söndrum utanför Halmstad.


Bildspel: De äger Sveriges 20 dyraste hus

Sammanställningen har gjorts av Creditsafe i samarbete med DI. Den bygger på senaste taxeringsvärdet men varken fritidshus, flerfamiljshus finns med.

nullnullnullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.