Här är villkoret för ja till ICA:s Norgeaffär

Coop Norges förvärv av ICA Norge har i dag godkänts av den norska konkurrensmyndigheten. Godkännandet kommer med villkoret att förvärvet inte får slutföras innan Coop Norge har sålt vidare 93 butiker. Det framgår av ett pressmeddelande.

Coop Norge har ingått avtal med Norgesgruppen och Bunnpris om att sälja butikerna som det handlar om och konkurrensmyndigheten har också godkänt dessa avtal. Dock krävs att de försäljningarna är slutförda innan Coops förvärv av ICA Norge kan slutföras.

ICA Gruppen kommer att fortsätta rapportera ICA Norge som verksamhet under avveckling fram tills att affären är slutförd. Av pressmeddelandet framgår att affären bedöms vara slutförd inom kort.

Affären som offentliggjordes i oktober 2014 innebär att ICA Gruppen säljer ICA Norge till Coop Norge för 2,8 miljarder kronor på skuldfri basis med en beräknad reavinst om cirka 1 miljard.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.