Hedgefonder fick Bank of Englands ljudutsändningar i förväg

En ljudutsändning från den brittiska centralbanken Bank of Englands presskonferenser har läckt ut till ett antal hedgefonder innan den nått allmänheten.

Det erkänner Bank of England (BOE), enligt BBC. Enligt BOE är det en av bankens leverantörer som ”felaktigt utnyttjat” ljudutsändningen, som existerar som en back-up utifall att bankens videoutsändningar skulle fallera.

I tid handlar det om mellan fem och åtta sekunders försprång som ett antal handlare har haft, jämfört med marknaden i övrigt.

Ärendet har anmälts till den finansiella granskningsmyndigheten FCA, Financial Conduct Authority.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.