Hindenburg går till ny attack – Nikola sjunker kraftigt i förhandeln

Blankarfirman Hindenburg Research går till ny attack mot elfordonstillverkaren Nikola, och förklarar att bolaget misslyckats med att besvara 43 av dess 53 frågor. Det framgår av ett blogginlägg.
USA-börserna
Foto: Bryan Smith
Det kommer efter uppgifter sent igår om att SEC ska utreda anklagelserna kring Nikola, och aktien tappar drygt 7 procent i förhandeln i USA.

Bakgrunden är att Hindenburg i förra veckan anklagade Nikola för att vara ett bedrägeri, varefter aktien har fallit kraftigt.

Av de punkter som Nikola berört i sitt svar anser Hindenburg snarare att det bekräftar anklagelserna alternativt reser nya frågor.

Bland annat har Nikola erkänt att filmen ”Nikola One in Motion” var fejkad, på så vis att fordonet rullade nedför en backe.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets