Historiskt spretiga estimat för H&M

H&M väntas redovisa en rörelseförlust på 4,3 miljarder kronor i sitt andra kvartal (mars-maj) eller en rörelsevinst på 6,0 miljarder kronor.

Så ser nämligen det lägsta respektive högsta estimatet ut i en färsk och kraftigt coronapåverkad analytikersammanställning från Infront.

Förväntningarna på H&M:s försäljning i det andra kvartalet spänner mellan 22 och 59 miljarder kronor.

H&M:s första kvartal (december-februari), som redovisas nu på fredag, påverkas inte i samma utsträckning av covid-19. Men även här spretar estimaten, om än inte i samma omfattning. Den analytiker som ligger lägst spår ett rörelseresultat på 0,2 miljoner kronor. Den som ligger högst räknar med 2,1 miljarder.

H&M:s försäljning i det första kvartalet är redan känd och uppgick till 54,9 miljarder kronor, upp från 51,0 miljarder motsvarande period året innan.

Totalt har sjutton analytiker lämnat sina estimat i Infronts sammanställning. Det äldsta estimatet i sammanställningen är från den 16 mars.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här