HMS Networks ökade omsättningen

Industrikommunikationsbolaget HMS Networks redovisar en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet. Bolagets rörelsevinst ökade.
hms networks

”Den underliggande efterfrågan fortsätter att vara stark för HMS produkter och vi kan konstatera att vi har ännu ett rekordkvartal både gällande omsättning, orderingång och rörelseresultat”, skriver vd Staffan Dahlström.

Omsättningen steg 33,5 % till 474 miljoner kronor (355). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 492.

Rörelseresultatet blev 121 miljoner kronor (69). Rörelsemarginalen var 25,5 % (19,4).

Resultatet efter skatt blev 98 miljoner kronor (54), analytikerkonsensus 96.

Orderingången landade på 606 miljoner kronor (302).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 126 miljoner kronor (115).

”Återhämtningen efter pandemin har fortsatt i god takt under det andra kvartalet och underliggande efterfrågan hos våra kunder bedöms fortsätta på en hög nivå även under kommande kvartal. Utmaningarna med komponentförsörjning gör att vi nu ser längre leveranstider till kunder, vilket kommer påverka vår omsättning under det tredje kvartalet då leveranser kan komma att skjutas fram till efterföljande kvartal”, avslutar han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.