Hoist köper NPL-portfölj i Storbritannien för 1 miljard kronor

Kredithanteringsbolaget Hoist förvärvar en brittisk portfölj av förfallna krediter eller NPL (Non-performing loans) för totalt 1 miljard kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lars Wollung.
Lars Wollung. Foto: Hoist
De förfallna krediterna, som består av icke-säkerställda konsumentlån, har ett nominellt värde på cirka 2,75 miljarder kronor. Säljare av portföljen är en icke namngiven köpare av låneportföljer i Storbritannien.

”Det är med glädje vi annonserar det här förvärvet av en stor portfölj på den viktiga brittiska marknaden. Den tidigare meddelade avyttringen av vår befintliga brittiska portfölj av icke-säkerställda förfallna lån och kredithanteringsverksamhet frigör kapital som vi nu kan investera i portföljer med attraktiv avkastning. I enlighet med vår strategi för Storbritannien, kommer kredithanteringsverksamheten för den här specifika portföljen att utföras av tredje part”, säger Lars Wollung, VD på Hoist.

Transaktionen förväntas slutföras den 8 juni.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets