Höjd straffränta på danska konton

Jyske Bank i Danmark höjer straffräntan på sparkonton till 0,75 procent.

Samtidigt sänks taket för när straffräntan ska börja betalas till 750 000 danska kronor.

I augusti var Jyske Bank första danska bank med att införa straffränta på sparkonton i banken. Då var straffräntan 0,60 procent på belopp över 7,5 miljoner danska kronor.

Sedan den straffräntan infördes i augusti har Europeiska centralbanken (ECB) och Danmarks centralbank sänkt räntan.

”På grund av räntesänkningen i förra veckan förlorar vi ännu mer pengar och den räkningen måste vi nu dela med våra kunder”, skriver Jyske Bank-chefen Anders Dam på bankens hemsida.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.