HSBC-strateger rekommenderar ökad exponering mot USA

HSBC-strateger rekommenderar investerare att öka exponeringen mot amerikanska aktier.
HSBC-strateger rekommenderar ökad exponering mot USA - tjur-wall-street-700_binary_6948925.jpg

Enligt strategerna som leds av Max Kettner är en betydande korrigering av risktillgångar under sommaren osannolik. Och de anser att man bör utnyttja varje kortsiktig nedgång till att öka exponeringen mot riskfyllda tillgångar, rapporterar Bloomberg News.

De bedömer bland annat att skillnaden mellan hårda och mjuka ekonomiska data i USA är en möjlig nedgångsfaktor, men samtidigt inte en meningsfull signal i ett allokeringsperspektiv.

En svagare dollar och nedåtgående vinstförväntningar i USA på kort sikt talar för amerikanska aktier. Strategerna anser också att rallyt i euroområdet och Japan verkar vara uttömt.

Japanska aktier har enligt strategerna stigit för mycket och för snabbt varför vikten sänks till undervikt. Tillväxtmarknader exklusive Kina förblir överviktade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets