HSBC vill senarelägga nya regler

Den brittiska banken HSBC:s vd Douglas Flint skriver till ledande befattningshavare med en förfrågan om att tillfälligt senarelägga de nya regler som ska göra bankindustrin mindre utsatt för kriser.

Det framgår av en artikel från The Guardian.

Douglas Flint ber bland annat regeringen att tillfälligt inte tvinga bankerna att implementera det så kallade ”avskärmning” som ska skydda retail-delen av bankernas verksamhet mot andra delar som ses som mer riskfyllda.

Flint har skrivit till finansminister George Osborne och andra politiker samt olika tillsynsmyndigheter för att ge sin syn på saken. HSBC uppges vara oroliga för att omorganisationen som kommer att krävas äger rum samtidigt som Konkurrens- och marknadsmyndigheten genomför en undersökning av branschen som också kan komma att kräva och leda till strukturella förändringar.

Flint stödjer dock förslaget om ”avskärmning”, uppges det.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.