I dag lanserar Microsoft Windows 10

Microsoft står inför en anstormning idag när bolaget släpper sitt nya operativsystem Windows 10 idag i 190 länder.

Det förra operativsystemet Windows 8 fick hård kritik från många användare, vilket möjligen har bidragit till att bolaget hoppat över nummer 9 och går direkt på nummer 10.

Windows 10 kommer att finnas tlilgänglig för fri uppgradering till användare av Windows 7 och Windows 8.1. Det innebär att flera hundra miljoner människor globalt kommer att kunna uppgradera till Windows 10 gratis.

Bland nyheterna i Windows 10 återkommer startmenyn, den digitala assistenten Cortana, webläsaren Microsoft Edge, en integrerad Xbox app samt en mängd andra appar bland annat för Microsoft Phone och Office-paketet.

Microsoft utlovar att Windows 10 är bolagets bästa operativsystem någonsin och hävdar att det passar både privatpersoner och företag.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG