Icahn vidtar åtgärder efter blankarattack

Den välkände aktivistinvesteraren Carl Icahn har vidatgit åtgärder för att minska risken för margin-call, efter en blankningsattack som fått Icahn Enterprises att rasa i värde.
Icahn vidtar åtgärder efter blankarattack - Carl Icahn
Carl Icahn. AP Photo/Mark Lennihan, file

Carl Icahn har legat på defensiven sedan en attack från en blankningsfirma fick aktierna i Icahn Enterprises att rasa med omkring 40% för två månader sedan, men nu slår han tillbaka.

Den 87-årige miljardären har tecknat ett låneavtal som kopplar loss hans personliga lån från priset på företagets aktier, vilket tidigare bedömdes som en risk enligt blankarfirman, rapporterar Wall Street Journal.

Därtill uppges en plan för att återbetala lånen om tre år ha upprättats.

Enligt WSJ är nu det enda som kan utlösa ett så kallat margin-call förändringar i nettotillgångsvärdet i bolagets portfölj, vilket innefattar bland annat aktier i diverse företag.

Carl Icahn ligger på plats 94 på Forbes miljardärslista, med en förmögenhet på 17,5 miljarder dollar.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets