IEA kräver stora förändringar för att nå utsläppsmålet för 2050

Det kommer att krävas rejäla ändringar om världen ska uppnå netto noll gasutsläpp 2050, enligt en rapport från internationella energirådet, IEA. Det skriver Reuters.
IEA-chefen Fatih Birol.
IEA-chefen Fatih Birol. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix / TT
IEA har listat fram över 400 milstolpar som måste genomföras om 2050-målet ska bli uppfyllt, däribland stopp för investeringar i nya fossila bränsleprojekt och försäljning av bilar med förbränningsmotorer tills 2035.

IEA:s rekommendationer ges mot bakgrund av Parisavtalet från 2015 om att den globala värmeökningen inte får överstiga 1,5 grader fram till år 2050. IEA skriver att om samtliga länder uppfyller sina mål kommer det fortsatt finnas ett överskott av koldioxid som kommer höja den globala temperaturen med 2,1 grader till år 2100. Därför presenteras de nya förslagen inför nästa globala klimatmöte i november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets