USA och andra stora oljekonsumerande länder överväger att använda oljereserver

USA och andra stora oljekonsumerande länder överväger att frigöra 70 miljoner fat av oljereserver i samband med att priserna fortsätter uppåt. Det uppger källor från Europa och Persiska viken till Wall Street Journal.
oljerigg mot röd sol
Det handlar om IEA-medlemmar (Internationella energirådet) som överväger att ta till denna åtgärd. De flesta är industrialiserade länder och de kan komma att använda sina reserver redan under måndag eller tisdag, enligt uppgift. USA skulle stå för den största delen av släppet på motsvarande 40 miljoner fat.

Oljepriset har rusat på den starka efterfrågan från pandemin, men också senast från den ryska invasionen i Ukraina. Opec+ har tills vidare inte ändrat sina produktionsplaner utan tänker höja produktionen i enlighet med vad som tidigare avtalats. Det innebär ytterligare 400 000 fat om dagen från och med april.

IEA har avböjt att kommentera WSJ:s uppgifter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets