Ingves om nedgången i inflationsförväntningarna: Ingen stor sak

Nedgången i inflationsförväntningarna i den senaste enkäten från Kantar Prospera var ingen stor sak. Det sade riksbankschef Stefan Ingves till journalister på torsdagen, enligt Reuters.

”Några tiondelar upp eller ner är ingen stor sak eftersom inflationen nu ligger runt 2 procent och kommer att ligga kvar runt 2 procent kommande år”, sade han.

Kantar Prosperas enkät bland penningmarknadens aktörer visade en nedgång i KPI-inflationsförväntningarna med en tiondel på ett, två och fem års sikt, medan KPIF-förväntningarna visade en blandad bild på kort sikt men var oförändrade på lång sikt.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.