Italien utlyser undantagstillstånd i fem regioner på grund av torka

Den italienska regeringen utlyste på måndagen undantagstillstånd i fem regioner på grund av en torka som orsakats av stigande temperaturer och brist på regn. Det rapporterar CNBC.
Italien utlyser undantagstillstånd i fem regioner på grund av torka - mario-draghi-700_binary_6961039.jpg
Regeringen har nu valt att fördela motsvarande 37,5 miljoner dollar till de mest drabbade regionerna, enligt ett uttalande. Situationen runt den långa floden Po, som rinner igenom flera stora städer, beskrivs som den allvarligaste på 70 år av premiärminister Mario Draghi. Floden förklaras ha låga nivåer, precis som en annan stor flod, Tiberfloden.

Förutom en svår torka och höga temperaturer menar Draghi att Po även har skötts dåligt, vilket orsakat stora läckage. Områdena runt floden är viktiga för jordbruk och boskap, och omkring sex miljoner djur lever i närheten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco