Japan kan investera 10 miljarder dollar i Rosneft

Den japanska regeringen kommer att föreslå ett omfattande samarbete inom energisektorn med Ryssland. Det kan bland annat inkludera en investering på upp till 1 biljon yen, motsvarande 9,68 miljarder dollar i oljejätten Rosneft, skriver Nikkei.

Redan i maj presenterades en plan för ekonomiskt samarbete med Ryssland, vilket bland annat inkluderade energi. Under fredagen besöker premiärminister Shinzo Abe Ryssland och det förväntas leda till ett ännu djupare samarbete.

Bland annat kommer Japan överväga gemensamma undersökningar av olje- och gasprojekt i östra Sibirien och ryska Fjärran Östern.

Japan är starkt beroende av Mellanöstern för sitt energibehov då runt 80 procent av oljeimporten i dagsläget kommer från länder som Saudiarabien och Förenade Arabemiraten.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco