Japan planerar för expansion av kärnkraften

Japan går in i en ny fas gällande sin strategi för kärnkraft. Landets premiärminister Fumio Kishida förväntas idag inleda processen för utveckling och konstruktion av nästa generations kärnkraftverk.
Japan planerar för expansion av kärnkraften -

Beslutet är en helomvändning från landets nuvarande policy om att inte bygga några nya kärnkraftverk. Det rapporterar Nikkei Asia.

Kishidas regering siktar på att återstarta upp till 17 kärnkraftsreaktorer med start sommaren 2023. Japan står inför utmaningar både gällande elbrist och förseningar i sin strategi gällande nollutsläpp.

Från och med år 2030 ska fokus ligga på nästa generations kärnkraftverk och de nya kraftverken förväntas sättas i drift under under 2030-talet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.