Järnmalmspriset fortsätter upp

Priset på järnmalm fortsätter att stiga efter en ny våg av utbudsoro. Samtidigt spekuleras det om att Kinas stålproduktionskurvor kan vara mindre allvarliga än förväntat.

Det skriver Bloomberg News.

Prisuppgången tog ny fart förra veckan, då den klättrade upp på högsta nivån på 5 år, efter att den brittisk-australiska gruvjätten Rio Tinto sänkt sin helårsprognos för järnmalm för helåret 2019.

De världsledande järnmalmsproducenterna steg på torsdagen globalt. Rio Tinto var upp 1,4 procent i London och 3 procent i Australien, Fortsecue steg samtidigt 5,5 procent i Australien och brasilianska Vale var upp 0,8 procent.

Ståltillverkaren SSAB, som köper in järnmalm för sin produktion, steg samtidigt omkring 1 procent på stockholmsbörsen.

Marknaden uppges vara uppenbart aktsam över utbudsminskningen och järnmalm handlades upp över 3 procent på torsdagsförmiddagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här