Järnmalmsterminer rusar på Vales produktionsstopp

Kinas järnmalmsterminer steg på tisdagen på ett domstolsbeslut i Brasilien som stoppar Vale från att återuppta produktionen vid Brucutu-gruvan. Det rapporterar Reuters.

Vale uppgav att domstolen hade ändrat på ett beslut från en lägre domstolsinstans som tillät det att åter dra igång produktionen. Brucutu-gruvan är bolagets största i delstaten Minas Gerais och har en årlig kapacitet på över 30 miljoner ton.

Beskedet från Vale fick marknaden att oroa sig för utbudsbrist och som följd steg järnmalmsterminerna i Kina med fyra procent.

Vales väntande på återupptagen drift påverkar även säljprognosen för året. Bolaget bedömer nu att försäljningen av järnmalm hamnar i nedre delen till mitten av det prognostiserade intervallet 307-332 miljoner ton.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här