Jeff Bezos har sålt aktier i Amazon för nästan 2 miljarder dollar

E-handelsjätten Amazons VD Jeff Bezos har sålt aktier i bolaget för nästan 2 miljarder dollar under de senaste två dagarna. Försäljningen kommer en vecka efter att Amazon rapporterat sitt första kvartal där siffrorna överträffande analytikernas förväntningar. Det framgår av rapportering till amerikanska finansinspektionen SEC, skriver CNBC.
Jeff Bezos
Jeff Bezos. Foto: Pablo Martinez Monsivais/TT

Jeff Bezos sålde aktier i Amazon för 1,95 miljarder dollar under måndagen och tisdagen. Transaktionen var en del av en förutbestämd handelsplan, enligt anmälan till SEC.

Jeff Bezos har ökat sina aktieförsäljningar i Amazon de senaste åren. I fjol sålde han aktier för 4,1 miljarder dollar i februari och 3,0 miljarder dollar i november.

Amazons grundare har tidigare sagt att han planerar att sälja aktier i Amazon för cirka 1 miljard dollar varje år för att finansiera hans rymdföretag Blue Origin som fortsätter att växa.

Jeff Bezos väntas öka sitt fokus på saker utanför Amazon när han lämnar vd-posten i tredje kvartalet till Andy Jassy, som i dag är vd för AWS. Bezos blir då arbetande styrelseordförande i Amazon.