Jon Corzine kan göra comeback med egen hedgefond

Jon Corzine, tidigare vd för kollapsade MF Global och en gång i tiden styrelseordförande för Goldman Sachs, satsar nu på comeback. Han ska ha planer på att lansera en egen hedgefond, enligt personer med insyn som Wall Street Journal talat med.

Fonden väntas starta med kapital från Corzine själv samt en handfull av utomstående investerare. Corzine ska ha talat med runt ett halvdussin potentiella investerare och fonden väntas ha ett förvaltat kapital på cirka 150 miljoner dollar.

Planerna sägs dock fortfarande vara i ett tidigt skede och det kan bli förändringar längs vägen. Lanseringen av hedgefonden lär dock bli rejält uppmärksammad med tanke på att Jon Corzine varit borta från strålkastarljuset sedan mäklarfirman MF Global gick i konkurs 2011.

Legala frågor kring konkursen är ännu inte helt avklarade så det kan fortfarande dröja ett tag innan Corzine kan få tillstånd att lansera sin fond. Dessutom håller Commodity Futures Trading Commission, CFTC, sedan i juni 2013 på att samla in bevis för en eventuell civilrättslig rättegång mot Corzine.

Uppgifterna om en hedgefond dementeras samtidigt från Corzines sida.

– Jon Corzine hanterar inte någons pengar och har inte bett en enda investerare att lägga in pengar i en fond, säger Andrew Levander, advokat för Corzine.

MF Global kollapsade efter att Corzine tagit stora positioner inom europeiska statspapper och kapital från klienternas konton ska ha använts för att täcka likviditetsbrister. Corzine och andra tidigare anställda hos MF Global är fortfarande föremål för andra stämningar från investerare, kunder och tillsynsmyndigheter efter den uppmärksammade kollapsen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG