Kindred rusar efter köpråd

Aktien i Kindred stiger med cirka 8 procent på måndagen efter att SEB höjt rekommendationen till köp.
Kindred

SEB tror visserligen att 2020 blir utmanande för Kindred men tycker att de senaste beskeden från bettingbolaget understryker att det finns motståndskraft i intäkterna.

”Osäkerheten kommer att vara fortsatt hög i det korta perspektivet, men vi ser stöd i en låg värdering och ser utrymme för förbättrade tillväxt och marginal i ett längre perspektiv”, skriver SEB i analysen.

SEB har sänkt intäktsestimatet för 2020 med 6 procent och prognosen för vinsten per aktie med 18 procent. Banken förväntar sig en normalisering av bettingmarknaden i det tredje kvartalet, men konstaterar samtidigt att utsikterna snabbt kan ändras, både åt det positiva och åt det negativa hållet.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på måndagen har rekommendationen höjts från behåll till köp. Riktkursen har skruvats upp från 55 till 59 kronor. Aktien byter ägare kring 38 kronor på måndagsförmiddagen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.