Kinesisk jättekoncern köper majoritetspost i Nevs

Kinesiska koncernen Evergrande har köpt 51 procent av aktierna i Nevs för 8,3 miljarder svenska kronor.

Elbilstillverkaren Nevs, som 2012 köpte upp delar av Saabs konkursbo, har fått en ny majoritetsägare. Den kinesiska koncernen Evergrande Group har köpt 51 procent av aktierna. Nyheten släpptes klockan 10 på tisdagsmorgonen svensk tid. Nevs kommunikationsansvarige Fredrik Fryklund bekräftar köpet.

– Det stämmer. Det blev nyss offentligt eftersom Evergrande Group är listade på Hongkong-börsen, säger han.

Nevs har de senaste åren haft tunga investeringar i kombination med ett svagt kassaflöde. Med en ny stark majoritetsägare som Evergrande Group kan situationen förändras helt, hoppas Fredrik Fryklund.

– För Nevs är detta en oerhört positiv sak. Det är ingen hemlighet att vi länge har letat efter finansiärer. Det här är den perfekta matchen för Nevs. De (Evergrande, reds, anm,) jobbar dessutom hårt för gröna och ekologiska lösningar, säger han.

Evergrande Group var 2018 världens högst värderade fastighetsbolag, enligt en rapport som Xinhuanet berättar om.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.