Kinesiska fastighetsutvecklaren Sinic rasade 87% innan handelsstopp

Kinesiska fastighetsutvecklaren Sinic Holding har handelsstoppats i Hongkong efter ett ras på hela 87 procent under måndagen. Det rapporterar Bloomberg News.
Kinesiska fastighetsutvecklaren Sinic rasade 87% innan handelsstopp - kina-borsfall-700_binary_6952198.jpg
Aktien började stordumpas två timmar innan handelsstoppet till volymer som var 14 gånger större än snittet för senaste året. Bolaget har avböjt att kommentera.

Nedgången kommer efter att Fitch i förra veckan sänkt bolagets utsikter till negativa. Framåt väntar en räntebetalning på ett lån på 246 miljoner dollar som måste betalas den 18 oktober. Oron över att Sinic inte kan möta sina åtaganden kan potentiellt förklara raset.

”Det är samma historia som överallt, investerare oroas över likviditeten”, sade en analyschef på Bocom International till Bloomberg.

Kinas fastighetssektor skakar för stunden i samband med att jätten Evergrande riskerar kollaps på sina enorma skulder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco