Kinnevik, AMF och Clas Ohlson med i Mathems finansieringsrunda

Kinnevik, AMF och Clas Ohlson investerar i nätmathandlaren Mathems senaste finansieringsrunda om totalt cirka 500 miljoner kronor.
Mathem

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kinnevik investerar 150 miljoner kronor, vilket tar bolagets totala investering i Mathem till 1,1 miljarder kronor, med en ägarandel på 36 procent.

I finansieringsrundan deltar även AMF med 280 miljoner kronor, och pensionsbolaget blir därmed Mathems tredje största aktieägare med en ägarandel om cirka 10 procent.

Clas Ohlsons investering, för att upprätthålla sina rättigheter i enlighet med aktieägaravtalet, uppgår till 27 miljoner kronor. Clas Ohlson ägarandel efter finanseringsrundan uppgår till 7,7 procent, vilket gör bolaget till Mathems femte största ägare.

Som en del i Mathems tillväxtambitioner, och för att möta kundernas ökade efterfrågan, kommer en del av det nya kapitalet att användas till att finansiera utvecklingen av Mathems nya miljöcertifierade lager i Larsboda i Stockholm.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.