Köp billig byggvaruhuskedja

ANALYS. Byggvaruhuskedjan ser ut att ha bottenkänning. Aktien är värd en chansning.

Den som för drygt åtta år sedan nappade på erbjudandet om att köpa Byggmax-aktier har i dag många skäl att ångra sitt beslut. Till introduktionskursen 46 kronor per aktie föll kursen i en berg-och-dalbaneliknande färd till 33 kronor dagen innan kvartalsrapporten presenterades förra tisdagen. Den som i stället hade lagt in kapitalet i en indexfond hade sett insatsen dubblas.

Den till synes usla försäljningsökningen i det senaste kvartalet anammades dock med öppna armar av investerare, som hissade aktien 10 procent över rapportdagen förra veckan. Dessa valde att titta framåt och att glädjas åt att nedgången inte tycks orsakad av strukturförändringar i branschen utan i stället tycks bero på sommarens vackra väder som mer eller mindre gjort det omöjligt för mången semesterledig hobbysnickare att skapa verandor eller nya garage.

Med en expansion i antågande plus det faktum att bolaget tycks vara på väg att få fason på införlivandet av det förlustomgärdade Skånska Byggvaror kan nästa år bli riktigt lyckosamt. I våra prognoser för 2019 faller p/e-talet till 10, vilket ger stöd tillsammans med en direktavkastning på nästan 6 procent. Affärsvärlden håller därför fast vid köprekommendationen från förra året. Vår ettåriga riktkurs landar på 44,5 kronor motsvarande en uppsida på knappt 30 procent.

Detta är en sammanfattning av aktierådet Bra läge för bottenfiske.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.