Kraftigt intäktsfall för svenska hotell i november – Visita

Intäkterna för de svenska hotellen minskade dramatiskt i november. Totalt försvann tre fjärdedelar av intäkterna, jämfört med samma månad förra året. Och nu ökar risken för att fler jobb och företag försvinner. Det skriver Visita i ett pressmeddelande.
Hotell krisen
Ett hotell i centrala Stockholm har format ett hjärta genom att tända upp outhyrda rum. Foto: Anders Wiklund / TT
Hotellen i Sverige fick se sina intäkter minska med 74 procent i november jämfört med samma månad förra året, visar siffror från Benchmarking Alliance som Visita sammanställt. Och det är över en halvering av intäkterna från månaden före.
“Det är ett extremt stort tapp och ett direkt resultat av de nya restriktionerna som slog hårt och omedelbart mot hotellen. Det ekonomiska läget är nu akut för många hotell”, säger Jonas Siljhammar, VD för Visita.

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.